dissabte, 30 de maig del 2009

La jornada d'en Pere Macias - Crònica.


Un dels polítics d’alt nivell que avui ha visitat la nostre comarca, ha set en Pere Macias. L’exconseller ha fet dos mítings. El primer a les 20:30 a Seva, l’ha rebut l’alcalde Josep Palmarola i conjuntament han fet l’acte de campanya a Cal Pastor. El segon, més o menys als voltants de les 22:00 a Prats de Lluçanès on, també de mans de l’alcalde Lluís Vila han fet un míting davant d’una cinquantena de persones.

En tots ells en Macias ha reforçat l’idea de que en una democràcia, les eleccions serveixen per que els governants se’n preocupin de les coses, independentment del tipus d’eleccions que siguin. Així ha recordat les enormes gestions que l’eurodiputat Carles Gasóliba va fer quan a la nostre comarca és va declarar la pesta porcina (gairebé a plena solitud), o quan la UE va establir la normativa pesquera, ell va ser l’únic del estat espanyol que va defensar la pesca tradicional mediterrània, ja que en un principi aquesta normativa estava pensada per les grans flotes que pesquen a l’Atlàntic, en aquesta última ocasió (ens ha recordat), el membre de la comissió representant del PP era gallec i la del PSC era de Huelva. Aquest dos exemples ens demostren l’importància que ha de tenir per a nosaltres com a catalans de tenir representació directe a les institucions europees, i que aquesta representació ha de ser directe. En aquest sentit ens ha recordat que la candidata del PSC està adscrita a la comissió de cultura, i que des de aquesta comissió poc podrà influir per les necessitats urgents que té el nostre país. Ens ha posat dos temes molt importants que demostren la incompetència dels nostres actuals governants: el primer és el canal Segarra-Garrigues, on clarament la Generalitat s’ha inhibit de la sentència comunitària que redueix les hct. de rec a la meitat, passant de les 80.000 previstes a les 40.000 autoritzades, el nostre govern no s’ha mogut per rés i tot per unes aus que són de secà i que niden durant dos mesos l’any en aquelles contades. O també el famós corredor ferroviari de la mediterrània que no l’han defensat ni PSC ni PP, és més la representant del PSC va arribar a proposar l’eix pirenaic (València-Saragossa-França).
Per tot això és important que ens ho preguem seriosament i que no errem el vot, ja que si nosaltres no prenem les nostres decisions uns altres ho faran.
També ha aprofitat per fer una valoració general de la política del país i ha posat com exemple la carretera que enllaça l’eix amb Prats. És una carretera nova i està plena de sots ... això, ens ha dit, és la imatge típica del tripartit ... ho fan malament perquè no s’ho estimen .. i ha recordat del nivell d’exigència que l’Artur Mas imposava als seus consellers. Ha reivindicat la cultura de l’esforç, del sacrifici i de la humilitat.

Per tot això, perquè a Europa ens han de defensar els nostres, i perquè aquestes eleccions han de preparar-nos el camí, ha demanat el vot per a CiU.

Aquí teniu un petit recull de fotos de la seva jornada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Afegiu els vostres comentaris