diumenge, 31 de maig del 2009

Programa electoral XI - Salut pública



1.-Convergència i Unió vol que Catalunya esdevingui el gran proveïdor de serveis sanitaris del Sud d’Europa.

2.-Potenciarem la creació de “clústers” sanitaris amb l’objectiu de fomentar projectes conjunts i potenciar, així, les empreses del territori.

3.-Convergència i Unió potenciarà la creació d’aliances estratègiques entre grups, tant de diagnosi com hospitalaris, per tal de convertir-nos en àrea de referència sanitària del Sud d’Europa.

4.-Convergència i Unió facilitarà el turisme sanitari mitjançant la signatura d’acords o revisió dels existents amb els països de la UE per tal de promoure les empreses i atraure pacients, sense que això suposi cap gravamen per a la nostra economia sanitària, ans al contrari, una font de recursos complementaris.

5.-Convergència i Unió defensarà a la UE el model de farmàcia propi com a model de qualitat i accessible per tothom, en benefici dels pacients i de la població.

6.-Convergència i Unió proposarà la creació de xarxes que permetin la informació sobre els centres de referència de diagnosi i el tractament de les malalties rares situats en els diferents països de la Unió i vetllarà perquè tots els europeus es puguin beneficiar dels recursos, serveis i centres sanitaris europeus.

7.-Impulsarem protocols unificats per a la prevenció del càncer intentant una homogeneïtzació per evitar les preocupants desigualtats entre països en matèria de control i tractament del càncer i, en particular, en el cribatge i seguiment del càncer colorrectal, de mama i de coll d’úter, de pròstata i de pulmò..

8.-Definirem i impulsarem accions de cooperació sanitària entre la UE i els organismes internacionals competents, així com també amb tercers països.

9.-Incidirem en les polítiques públiques associades a la lluita contra el canvi climàtic: com la contaminació del sòl, de l’atmosfera, tractament d’aigües residuals, residus sòlids urbans i residus industrials, així com sorolls i radiacions.

10.-Convergència i Unió impulsarà el liderat de Catalunya en la KICS (knowledege innovation Comunity) al si de la UE i reivindicarem un major intercanvi d’investigadors.

11.-Impulsarem la creació d’una Agència Europea de qualitat en serveis de salut i que entre les seves funcions tingui les de: l’intercanvi d’informació professional en: bioètica en l’atenció i la gestió sanitària; el control de les repercussions financeres i sostenibilitat de l’atenció sanitària transfronterera; l’Avaluació de les noves tecnologies sanitàries; l’estratègia general d’informació dels sistemes de salut ; o la seguretat dels pacients;...

12.-Impulsarem la creació d’una Xarxa de Centres de referència europeus interconnectats.

13.-Farem que Catalunya sigui la seu de d’Institut Europeu de nanotecnologia.

14.-Seguirem potenciant l’Observatori Europeu de Sistemes Sanitaris que, participat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), garanteixi la sostenibilitat i la qualitat dels sistemes sanitaris que conviuen a la Unió Europea, tot respectant-ne les singularitats.

15.-Potenciarem el desenvolupament i la recerca biomèdica en els diferents àmbits, tant a través dels grans centres de recerca biomèdica bàsica ja establerts, com de la col·laboració entre centres de recerca assistencials hospitals i universitats.

16.-Fomentarem, a través de les institucions comunitàries, l’autoresponsabilització de les persones envers la seva salut, mitjançant uns hàbits saludables, amb una bona formació en edat escolar, i una bona informació real i entenedora al llarg de tota la vida, per lluitar contra mals hàbits com: el sedentarisme, l’obesitat, les drogodependències etc…

17.-Convergència i Unió impulsarà la coordinació internacional de les polítiques europees en matèria de drogodependències tot donant suport als organismes comunitaris com l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies.

18.-Vetllarem per tal que les noves normes sobre l’etiquetatge i la classificació per grups dels productes alimentaris siguin segures i assolibles per part de les empreses del sector alimentari, sector estratègic a Catalunya

19.-Impulsarem campanyes de promoció dels hàbits saludables, tant pel que fa a l’alimentació com pel que respecta a la prevenció de malalties.

20.-Promourem la revisió de les clàusules i pràctiques no competitives amb l’objectiu de promoure la mobilitat voluntària dels treballadors.

21.-Incidirem també en les patologies sorgides o associades al fenomen del canvi climàtic: sorgides de les contaminacions del sòl i de l´atmosfera, d’aigües residuals, de la contaminació de les aigües, dels residus sòlids urbans i residus industrials, sorolls i radiacions, control sanitari dels aliments i control d´agents causants de malalties transmissibles i dels plaguicides

22.-Donarem també prioritat a la prevenció dels accidents laborals i també de les noves patologies físiques i psíquiques relacionades amb la feina.

23.-Treballarem per tal que es porti a terme una política de lluita contra la SIDA, tant a la mateixa UE com als països en vies de desenvolupament, basada en la informació i la prevenció, en la recerca, i en la no discriminació dels afectats.

24.-Seguirem impulsant un increment dels recursos adreçats a l’intercanvi d’experiències i de coneixements entre els estudiants i professionals de la medicina dels diferents països membres.

25.-Potenciarem i vetllarem per l’efectiva lliure circulació i establiment dels professionals sanitaris a la Unió Europea, especialment pel que fa a la recerca

26.-Vetllarem per l’equiparació de les condicions de treball i salarials dels professionals sanitaris

27.-Fomentarem la cooperació interdisciplinària de les institucions i dels investigadors europeus en ciències de la salut i impulsarem el lideratge de Catalunya en la KICS (Knowledege Innovation Community)

28.-Impulsarem una adequada política de beques per a la investigació en materia sanitària

29.-Treballarem per la creació d’una Agència Europea de Qualitat en Serveis de Salut i Atenció Mèdica i lluitarem per tal que Catalunya esdevingui un lloc destacat en el mapa dels països referents en la investigació mèdica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Afegiu els vostres comentaris