divendres, 29 de maig del 2009

Programa electoral X - Treball i ocupació



1.-Apostarem per desenvolupar polítiques actives de mercat de treball d’alta qualitat per tal d’aconseguir una ràpida incorporació del desocupat a la activitat laboral a fi efecte de disminuir els períodes d’atur.

2.-Oferirem mesures individualitzades a fi de prevenir i disminuir la desocupació de llarga durada i tractarem les necessitats dels grups més desafavorits a fi efecte de promoure la seva integració al mercat laboral.

3.-Farem recomanacions al Consell i a la Comissió Europea per tal d’aportar canvis a les polítiques dels estats membres utilitzant el Pacte d’Estabilitat i Creixement i controlant la seva aplicació

4.-Farem que les experiències sobre polítiques actives de mercat que hagin funcionat a uns Estats membres siguin conegudes i puguin ser adoptades pels altres països de la UE. Interrelació de les polítiques actives de mercat entre estats membres.

5.-Fixarem objectius concrets en l’àmbit de l’educació, l’aprenentatge permanent i la igualtat de gènere.

6.-Defensarem les polítiques d’ocupació mitjançant la incorporació de persones aturades al servei de la col·lectivitat, com a eina que permet rendibilitzar aquest capital humà prestant els seus serveis en àrees de l’administració que necessitessin reforç a l'hora que permeten mantenir la persona activa i adquirir formació en diferents àmbits.

7.-Adequarem els sistemes de formació i educació a les necessitats de les persones i del mercat laboral mitjançant la permeabilitat entre l’educació i la formació profesional. Per aconseguir-ho cal posar en valor la figura de l’aprenent i adoptar mesures de validació dels coneixements i de les capacitats adquirides en la tasca laboral desenvolupada en època de formació, com a política activa de mercat de treball ja que permetria una ràpida incorporació a la activitat laboral amb millors capacitats i uns mínims d'experiència.

8.-Treballarem per millorar la disponibilitat i qualitat d’ofertes de formació, tenint en compte de manera particular a les PIMES.

9.-Treballarem per tal de negociar amb els interlocutors socials europeus un acord marc autònom sobre la integració dels grups desafavorits en el mercat laboral i sobre l’aprenentage permanent.

10.-Promocionarem els mecanismes que permetin la transparència i el reconeixement dels títols i l’experiència professional a nivell de la UE.

11.-Combatre la sinistralitat laboral ha de ser una prioritat per les empreses europees com a eïna per millorar la qualitat en el treball, per això calen rebaixes fiscals en benefici de les empreses que assoleixin la sinistralitat zero, com a mesura de millora de la qualitat en el treball.

12.-Reforçarem el paper i la contribució dels sistemes de protecció social a la cohesió social, la solidaritat i la lluita contra la pobresa, i treballarem per aconseguir una extensa cobertura asseguradora de protecció també durant l’època de desocupació en un mercat laboral en constant evolució.

13.-Cal posar en valor la interacció entre els sistemes impositius i les prestacions socials, sense oblidar el seu vincle amb la política salarial a fi d’alentar a les persones a entrar, romandre i progressar en el mercat laboral.

14.-Treballarem per posar en valor i es tingui en compte la interacció existent entre els sistemes de protecció social, les polítiques actives de mercat de treball i les polítiques d’aprenentage permanent i de conciliació de la vida laboral i familiar.

15.-Proposarem l’estudi de quines són les reformes indispensables d’efectuar per garantir la sostenibilitat financera dels sistemes de protecció social entre els Estats membres.

16.-Treballarem iniciatives a favor de les persones amb menys possibilitats d’accés al mercat laboral per tal que aquestes surtin dels sistemes de subsidis i s’integrin al mercat laboral en paral.lel a incentius fiscals en benefici dels empleadors per fomentar la contractació de persones amb menys possibilitats d’accés al mercat laboral.

17.-Vetllarem per evitar la discriminació per raons de sexe i promourem la igualtat d’homes i dones al món laboral, mitjançant l’aplicació de la normativa vigent d’equiparació de les contraprestacions econòmiques per raó de treball.

18.-Reclamarem l’aplicació de les disposicions de la UE relatives a la lliure circulació dels treballadors i treballarem per millorar la qualitat de la cooperació transfronterera entre autoritats públiques.

19.-Buscarem els mecanismes adequats i de col.laboració entre els estats membres per evitar la doble imposició de les pensions complementàries.

20.-Promourem la revisió de les clàusules i pràctiques no competitives amb l’objectiu de promoure la mobilitat voluntària dels treballadors.

21.-El treball no declarat minva la capacitat i la productivitat econòmica alhora que perjudica els drets socials de la col.lectivitat. Cal fer una aposta decidida en la lluita contra el treball no declarat i en el seu benefici CiU es compromet a:
*Garantir el respecte a la llei i als drets dels treballadors i treballadores.
*Facilitar la tramitació legal del treball no declarat.
*Millorar la cooperació entre les administracions dels serveis socials a tota la UE.
*Promocionar el treball d’iniciatives conjuntes i comunes tenint en compte la situació de cada *Estat membre país incloent campanyes contra el treball no declarat i començant pels sectors on els abusos són més freqüents.
*A fi i efecte de crear més i millors llocs de treball, cal elaborar una combinació adequada de mesures polítiques que englobin la seguretat i la flexibilitat per als treballadors i per als empleadors.

22.-Cal incloure als interlocutors socials en l’elaboració de mesures polítiques i que aquestes s’integrin en els respectius Programes de Reforma en els Estats membres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Afegiu els vostres comentaris