dimarts, 26 de maig del 2009

Programa electoral V - Educació i Universitats



1.-Promourem que la incorporació a l’Espai Europeu d’Educació Superior afavoreixi la internacionalització i la competitivitat de les universitats de Catalunya amb la defensa d’una estructura de nivells flexible i adaptada al model de convergència europea on diversos models de durada dels estudis són vigents.

2.-Promourem que s’ampliïn substancialment les dotacions i el número de beques per facilitar la mobilitat dels estudiants en el marc de l’EEES.

3.-Proposarem totes aquelles mesures que possibilitin que Catalunya es converteixi en el campus universitari europeu de referència a la Mediterrània, tot seguint el desenvolupament dels rànquings de qualitat de les universitats europees per tal d’afavorir el posicionament català a la Unió Europea.

4.-Promourem l’establiment de convenis de col·laboració entre les nostres universitats i les de la resta d’Europa per tal de facilitar les dobles titulacions, especialment a nivell de màster en temes innovadors o d’excel·lència, i els intercanvis d’estudiants en els darrers cursos dels graus.

5.-Promourem fórmules de contacte entre els universitaris catalans i els europeus a través de l’Associació Europea d’Estudiants (ESU) i d’altres associacions.

6.-Defensarem l’ús de documents complementaris als títols, en la línia de l’Europass, per afavorir la inserció laboral dels graduats catalans a l’Espai Europeu i l’accés a pràctiques professionalitzadores.

7.-Defensarem el finançament per part de la Unió de programes d’acolliment de professors i investigadors visitants de reconegut prestigi, i fomentarem la mobilitat del professorat.

8.-Instarem a la creació de programes de formació superior del PAS de les universitats catalanes en relació a l’EEES, on es promogui mobilitat i intercanvi amb PAS d’altres universitats europees.

9.-Instarem el Ministeri d’Afers Exteriors espanyol a flexibilitzar els criteris per a la concessió de visats als estudiants estrangers que vulguin cursar estudis a les universitats europees.

10.-Proposarem el finançament dels programes d’acollida com un element indispensable per a la integració dels estudiants estrangers.

11.-Promourem la creació de beques per tal que estudiants estrangers puguin realitzar els seus estudis, especialment de postgrau i doctorat a Catalunya.

12.-Accés a l'educació: els estats membres han d'assumir responsabilitats i assegurar que tothom tingui accés a l'educació sense tenir en compte els seus orígens i vetllarem per implementar Plans d'acció per l'accessibilitat a l'educació.

13.-L'educació no formal es d'una importància innegable a la UE. Ha de ser reconeguda per les institucions a través del Curriculum Vitae com a complement natural de l'educació formal.

14.-Augmentar el pressupost a les ONG’s que fan educació no formal

15.-Cal implementar assignatures europees als currículums estatals (història, drets humans, mercat econòmic) per tal de garantir la notorietat i l'enteniment de la realitat europea, fet que també contribuiria a l'apropament als ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Afegiu els vostres comentaris