dimecres, 27 de maig del 2009

Opinió - Oriol Pujol i Ferrusola

A continuació reproduïm en exclusiva per vosaltres un article d'opinió del nostre portaveu parlamentari:



PER UN GRAPAT DE VOTS

Alguns intentem parlar de tot això del Parlament Europeu, que sona tan i tan lluny tot i que les decisions que s’hi prenen afecten molt les nostres vides i, a més a més, són una oportunitat per a Catalunya.

Certament, no és una tasca fàcil. Directives europees en matèria econòmica, de comerç i serveis, decisions en infraestructures, el pla Bolonya, la lliure circulació de persones i mercaderies, la seguretat, política agrària, temes d’immigració, la oficialitat del català demanada a Brussel·les i denegada per part de l’Estat del que formem part, etc... no engresquen gairebé ningú. Des de CiU ho intentem i ens hi continuarem esforçant, però...quina campanya més lletja!

Estic segur que la gent sabrà entendre que malgrat que en època de bonança econòmica s’hagi frivolitzat molt amb la política i des de la política, en època de vaques magres això no és de rebut. Si bé és cert que encara en temps que semblaven de creixement econòmic algú va obtenir uns bons resultats electorals apel·lant senzillament al vot de la por, amb allò del “si tu no vas ellos vuelven”, estic segur que ara això no s’ho empassa ningú.

Considero d’una profunda amoralitat i indecència política que un partit amb responsabilitats de govern, el partit socialista que mana a tot arreu, faci una campanya de tan baixa estofa. Els importa un rave Catalunya i Europa.

Resulta que “ells” han descobert els culpables de la crisi. Tot un partit socialista, que governa a Catalunya i a Espanya des de fa més de 5 anys, diu que no hi té res a veure. Jo, que entenc la política de manera molt diferent, no culparé els socialistes com a causants de la crisi econòmica. Hi tindran la seva responsabilitat, potser més que la resta en tant que governants, però en cap cas en seran els culpables únics. Del que si en són culpables és de no haver tingut ni la intel·ligència ni el coratge per empènyer mesures per fer-hi front.

Per aquest motiu, encara avergonyeix més la campanya que fan. Quin poc nivell de dignitat quan ni tant sols tenen present que amb la seva campanya el propi President del Govern Espanyol, el Sr. Rodríguez Zapatero insulta francesos, italians, polonesos, de qui a partir de l’1 de gener del 2.010 en serà president. És que potser “tant li fa” la presidència de torn de la UE que pertoca a l’Estat Espanyol durant el primer semestre de l’any vinent? Tot plegat per un grapat de vots!

És evident que han utilitzat el recurs que tants i tants bons fruits els ha donat en altres ocasions, però la situació ara és ben diferent. La patacada econòmica torna a ubicar la política en majúscules a sobre la taula i relega la política “cutre” a la marginalitat. Que ho continuïn fent només s’explica com a conseqüència del nerviosisme en el que viuen; les coses no van bé, “ells” no saben què fer i la tendència al canvi esdevé inevitable.

Oriol Pujol i Ferrusola
Portaveu de CiU al Parlament de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Afegiu els vostres comentaris